четверг, 26 августа 2010 г.

TRANDAFIRUL

                                                                           TRANDAFIRUL
Trandafirul este simbolul dragostei, frumusetii si perseverentei. Trandafirii albi sunt asociati cu idea iubirii pure, cei galbeni cu gelozia si cei rosii cu iubirea pasionala. Trandafirul este in emisfera nordica una dintre cele mai iubite si raspandite plante. Creste cultivat, avand aspect de arbust, trandafirul fiind o planta hibrida create, dintr-o specie salbatica, prin incrucisari successive, neexistand ca atare in flora spontana.
Trandafirii se planteaza in lunile august si septembrie in sol fertile si bogat in humus si umiditate. Arbustii de trandafir sunt rezistenti la inghet, aspectul lor fiind unul rustic se seducator.

Acum exista in lume peste 30.000 de varietati de trandafiri si o multime de legende, dintre care una veche persana povesteste ca trandafirul rosu a fost atat de alb si stralucitor la inceput ca o privighetoare s-a indragostit de el. Din prea multa dragoste, privighetoarea l-a strans asa de tare la piaptul sau incat spinii i-au zgariat trupul. Sangele privighetorii ranite a transformat trandafirul alb intr-unul rosu.




Комментариев нет:

Отправить комментарий